Lectures to my students charles haddon spurgeon 2 pdf

Interieur van lectures to my students charles haddon spurgeon 2 pdf Metropolitan Tabernacle, 5. Hij wordt wel de ‘prins der predikers’ genoemd. Ook schreef hij vele christelijke boeken en liederen. Spurgeon werd geboren op 19 juni 1834 te Kelvedon in Essex.

Het gezin waarin Spurgeon werd geboren, bestond uit zeventien kinderen, van wie er negen vroeg zijn overleden. Charles en James waren de enige jongens en beiden werden zij later predikant. Vader John Spurgeon, was eveneens predikant. Hij diende een kleine congregationalistische gemeente. Op 16-jarige leeftijd liet Spurgeon zich onder invloed van Methodisten door onderdompeling in een rivier dopen. Toch voelde hij zich aangetrokken tot de baptisten en werd in een kleine gemeente predikant.

Spurgeon kon uitstekend en boeiend preken. Al spoedig was de bestaande kerk te klein en moest worden uitgeweken naar een concertzaal. De gemeente was destijds de grootste ter wereld. Een groot aantal van zijn preken werd in de week nadat ze waren uitgesproken gedrukt.